Traficul de pe sosele bucurestene va suferi numeroase modificari si restrictii, atat in acest an cat si in 2008, a anuntat miercuri primarul general, Adriean Videanu. In acest an, municipalitatea va continua procesul de reabilitare a strazilor si a liniilor de tramvai pe Soseaua Colentina, Calea Mosilor, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Soseaua Stefan cel Mare si Soseaua Viitorului.

“Pentru doi ani de zile, restrictionarea traficului ramane regula, fiindca nu exista o alta solutie”, a declarat miercuri primarul capitalei Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.

Videanu a mai spus ca inchiderea unor artere va duce la scoaterea din functiune a unor depouri ale RATB. "In cateva zile vom scoate din functiune depoul Colentina, iar daca nu vor fi finalizate lucrarile din zona Titulescu va fi inchis si depoul din spatele Guvernului", a declarat edilul Capitalei.

In 2007, Primaria Bucuresti va continua procesul de reabilitare a strazilor si a liniilor de tramvai, pe Soseaua Colentina, Calea Mosilor, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Soseaua Stefan cel Mare si Soseaua Viitorului.

Potrivit lui Videanu, multe strazi din Bucuresti se afla in proceduri de licitatie, urmand ca acestea sa sufere lucrari de penetratie, strapungere sau supralargire. Printre acestea se afla prelungirea Ghencea -Domnesti, Splaiul Unirii - Autrostrada Bucuresti-Constanta, Soseaua Pipera sau B-dul Constantin Brancoveanu.

De asemenea, vor fi continuate lucrarile de constructie la pasajul Marasesti si la pasajul Basarab, care trebuie sa se finalizeze pana la jumatatea lunii februarie, 2009.