La patru ani dupa moartea mamei lor, bolnava de cancer, copiii unei angajate a Postei, care a lucrat intr-un mediu de fumatori, au dat in judecata sucursala din Rouen.

Angajata la directia regionala la Posta din Rouen, Nadine Lefèvre, la cei 51 de ani ai sai, a fost concediata in octombrie 1999 in urma unei discutii cu superiorii pe care i-a acuzat ca le permite colegilor sa fumeze in biroul ei. Femeia a murit in 2003 de cancer la san.

Conform reclamantilor, repetatele rugaminti ale Nadinei Lefèvre nu au fost ascultate. Posta a explicat ca solicitarile femeii aveau un caracter revendicativ si ca a fost concediata pentru ca nu era un angajat competent si ca avea o atitudine vulgara.

Fostii sefi ai femeii spun ca aceasta nu era adaptata la noile obiceiuri si ca atitudinea ei contribuia la o “degradare a mediului de la serviciu”. In urma unei plangeri facute de Nadine Lefèvre la politie, directorul sucursalei la care femeia lucra a fost obligat sa plateasca o amenda de 5000 de franci pentru nerespectarea afiselor care intezic fumatul.

Daunele cerute de familia presupusei victime ajung la suma de 15000 de euro si reprezinta o cifra simbol pentru Comitetul National de Lupta impotriva Tabagismului (CNT) si de sindicatul Sud-PTT.

Judecatori vor pronunta o sentinta in jurul datei de 29 martie.