Partidul Democrat a facut publice, vineri, listele de prezenta si procesul verbal referitor la rezultatul votului exprimat marti, 13 februarie, asupra motiunii anti-Macovei. Lista de prezenta arata ca in sala au fost prezenti 126 de senatori, 11 fiind absenti. Procesul verbal intocmit de comisia de numarare a voturilor asupra motiunii arata insa ca au fost exprimate 127 voturi.

Documentele prezentate de democrati au fost obtinute oficial de la Biroul Permanent al Senatului, la cererea viceliderului grupului Aliantei D.A., Nicolae Iotcu, senator PD, se arata intr-un comunicat de presa emis de PD.

In document se arata ca, potrivit Regulamentului Senatului, art.41, sectiunea 1, secretarului Senatului ii revine obligatia de a urmari prezenta senatorilor in sala si de a consemna rezultatul votului

Asadar, singurul care putea sesiza diferenta dintre numarul senatorilor prezenti si numarul voturilor exprimate este secretarul Senatului, Mihai Ungheanu, senator PRM. Ungheanu a semnat pentru conformitate lista prezentilor si rezultatul votului, fara sa sesize eroarea, acuza democratii.

"Din pacate, senatorul Mihai Ungheanu nu a sesizat plenul asupra neconcordantei de un vot, ceea ce ne determina sa credem ca a fost complice al colegului sau de partid Dan Claudiu Tanasescu", se arata in comunicatul emis de PD.

Ungheanu riposteaza

Secretarul Senatului, Mihai Ungheanu a declarat pentru Hotnews.ro ca nu se face vinovat de "complictate"pentru ca nu avea in sarcina sesizarea diferentei dintre numarul senatorilor prezenti si rezultatul votului.

"Atributiile mele in calitate de secretar au fost doar strigarea catalogului si apoi nominalizarea celor absenti. Am intocmit lista cu senatorii prezenti si absenti si am semnat-o.

Sarcina mea s-a oprit aici. Comisia de numarare a voturilor trebuia sa compare rezultatul votului cu numarul senatorilor prezenti in sala. Acuzatiile PD sunt nefondate", a explicat Ungheanu.