Rusia va investi circa 400 de miliarde de dolari in 304 proiecte pana in 2015, a anuntat Alexander Khloponin, guvernatorul regiunii Krasnoiarsk, citat de Kommersant. Investitiile vor fi facute pe teritoriul Rusiei, dar expertii estimeaza ca acesta este primul pas al “ofensivei” financiare pe care o va porni Kremlin-ul.

Aceste investitii, care vor creste productivitatea tarii, vor avea un impact major asupra extinderii economice a Rusiei in lume, considera analisti internationali.

Cele mai multe proiecte - 59 - vor fi directionate catre estul tarii, catre Siberia. “Industrializarea va fi mai pregnanta in estul tarii, viitorul Siberiei si a regiunii de est fiind strans corelata de dezvoltarea industriala a Rusiei”, a precizat guvernatorul.

Pe ansamblu, sectorul petrolier si cel al gazelor naturale conduc la volumul sumelor investite, aproximativ 200 de miliarde de dolari vor fi destinate care activitati de procesare a materiilor prime. “Companiile care vor realiza cele mai multe proiecte de acest gen sunt: Gazprom, RAO UES, Rosneft, TNK-BP. Dar nici industria metalurgica nu va fi ocolita ”, a adaugat Khloponin.