Directorul SRI, George Maior, a infirmat inca o data declaratiile date de premierul Tariceanu conform carora nu ar fi fost informat despre problemele din zona energetica. Dupa audierile de miercuri din Comisia parlamentara pentru controlul SRI, Maior a a declarat ca SRI a realizat informari catre presedinte si premier legate de fenomenele din zona energetica.

Reamintim ca, intr-un interviu difuzat de TVR in 24 ianuarie, Tariceanu declarase ca SRI nu l-a informat despre implicarea unor ministri in jocurile murdare din sectorul energetic.

La iesirea de la audieri, Maior a declarat ca SRI a realizat informari catre presedinte si premier legate de fenomenele din zona energetica. Atat premierul, cat si presedintele au primit aceste note informative - si nu telefonice - iar fiecare le-a interpretat cum a dorit, a adaugat Maior.

Subiectele discutate in Comisie

Restructurarea SRI, situatia din asa-numitul "Tinut secuiesc", precum si privatizarea Petrom au fost cateva dintre subiectele abordate, miercuri, in cadrul audierilor pe care seful Serviciului Roman de Informatii, George Maior, le-a avut la Comisia parlamentara pentru controlul SRI.

Referindu-se la restructurarea SRI, George Maior a declarat ca acest lucru se poate face si inainte de a fi adoptate noile legi ale sigurantei nationale.

In ceea ce priveste ascultarea telefoanelor, Maior a precizat ca SRI actioneaza doar cu mandat si numai daca e in joc securitatea nationala.

Totodata, George Maior a subliniat ca SRI pregateste un raport referitor la situatia referendumurilor din asa numitul "Tinut Secuiesc".

Declaratiile directorului SRI au fost transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.

Stire in curs de actualizare