Mircea Geoana a declarat, la finalul intalnirii cu liderii judeteni ai partidului, ca PSD va initia o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei Mihail Hardau.

"Hardau nu are ce cauta la Ministerul Educatiei", a motivat liderul PSD decizia.

El precizase, la inceputul sedintei, ca isi doreste ca PSD sa depuna in viitorul apropiat motiuni indreptate impotriva unor membri ai Guvernului, dupa ce o actiune similara la adresa Monicai Macovei a intrunit majoritatea voturilor in Senat.

Geoana a mai afirmat ca PSD asteapta ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa prezinte proiectul de restructurare a Guvernului si abia apoi va decide daca initiaza si o motiune de cenzura.

Geoana le-a spus membrilor Comitetului Executiv National ca decizia Curtii Constitutionale de a nu forta demisia ministrului de Justitie nu inseamna ca victoria de la motiunea de saptamana trecuta este "mai putin importanta, valoroasa si clara".

La iesirea de la intalnire, Nicolae Vacaroiu a declarat ziaristilor ca PSD nu a renuntat inca la ideea de a initia si la Camera Deputatilor o motiune simpla impotriva Monicai Macovei pentru a demonstra ca aceasta nu are sustinere in nici o camera a parlamentului.

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca partidul sau va sustine motiunile simple indreptate impotriva ministrilor care ocupa portofolii ce au fost repartizate Partidului Democrat.

Voiculescu l-a nominalizat, spre exemplificare, pe ministru Educatiei, Mihail Hardau, afirmand ca PC si-a dat deja acordul pentru pentru o motiune privindu-l pe acesta.