Filmul francez "Je vous trouve tres beau", in care Medeea Marinescu interpreteaza rolul principal feminin, a castigat, sambata seara, premiul Cesar pentru cel mai bun film de debut, transmite Reuters.

Scenariul filmului

Ayme (Michel Blanc), un fermier francez, trece printr-o perioada grea a vietii dupa pierderea suferita din cauza mortii sotiei sale. Nu prentru ca ar fi fost foarte atasat de fosta sotie, ci pentru ca ii lipseste un ajutor “bun de munca”.

Ayme nu-si mai vede capul de atata treaba in gospodarie : vase nespalate, casa murdara... e clar , este nevoie urgent de o gospodina, de o nevasta ! Dar de unde sa gasesti o nevasta potrivita in micutul sat, izolat intr-o zona rurala din Franta ?

Ayme recurge la serviciile unei agentii matrimoniale.

Sefa agentiei intelege repede ca el nu cauta dragoste ci cauta o gospodina “buna la toate”. Recomandarea sa este sa caute o nevasta din Romania, unde multe fete ar face orice sa poata scapa de

lipsurile materiale cu care se confrunta.

Ajuns in Romania, Ayme o cunoaste pe Elena (Medeea Marinescu). Elena se dovedeste a fi o femeie care poate oferi cu mult mai mult decat cauta acest vaduv insingurat. Intalnirea dintre cei doi va oferi multe surprize si o lectie de viata. ( Cinemagia)

"Lady Chatterley" - marele castigator

Castigatorul celei de-a 32-a editii a premiilor industriei franceze de cinema a fost "Lady Chatterley", care a obtinut cinci trofee: pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita (Marina Hands), cel mai bun scenariu adaptat (filmul se bazeaza pe romanul lui D.H. Lawrence), cele mai bune costume si cea mai buna imagine.

Premiul Cesar pentru cel mai bun film strain a fost castigat de Little Miss Sunshine, care este nominalizat si la Oscar la categoria Cel mai bun film.