In primele minute ale sedintei de Guvern, pe perioada in care operatorii televiziunilor au acces in sala de sedinte, Traian Basescu si-a exprimat nemultumirea cu privire la "nerespectarea angajamentelor asumate in relatiile externe". Seful statului a precizat ca este vorba despre unele probleme interne care afecteaza angajamentele luate la nivel european.

Conform Constitutiei, Basescu prezideaza sedinta Guvernului, care a inceput putin dupa ora 10.00.

Pe ordinea de zi a sedintei sunt proiecte legate de modificarea unor acte normative care transpun acquis-ul comunitar de mediu, aprobarea sprijinului financiar de la bugetul de stat pentru realizarea proiectelor din cadrul Programului PHARE 2004, aprobarea Strategiei nationale in domeniul cercetarii-dezvoltarii si inovarii pentru perioada 2007-2013,

promovarea cogenerarii bazate pe cererea de energie termica utila si abrogarea HG nr. 685/2003 privind infiintarea Centrului Roman de Informare la Bruxelles in anul 2003.

Basescu a plecat de la Palatul Victoria in jurul orei 12.30, fara sa faca nici un fel de declaratii, lasand sedinta de Guvern in plina desfasurare.