In urma articolului publicat de HotNews.ro "Favela de pe Vacaresti" la inceputul saptamanii, primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu a decis sa ia taurul de coarne.

Nu de o maniera constructiva, nu incercand sa rezolve macar partial situatia amaratilor de pe Vacaresti, ci prin trimiterea unei somatii de evacuare a zonei in termen de 72 de ore.

Cateva zeci de persoane risca sa ramana si fara “cotetele” incropite pe campul din zona lacului Vacaresti ca urmare a modului in care Inimaroiu intelege sa trateze dramele acestor oameni.

De ce atat zel? Doar Kafka stie

Intregul demers de aflare a motivelor ce stau la baza acestei decizii l-ar face invidios si pe Kafka. Reporterii HotNews.ro au fost plimbati de autoritati o zi intreaga, responsabilitatea fiind pasata de la birou la birou si de la personaj la personaj.

Nu a existat insa nici macar un om in toata Primaria Sectorului 4 care sa ne poata explica de ce acei amarati vor fi aruncati in strada fara ca macar o rulota, un cort militar sau o locuinta provizorie sa le fie asigurata in vreun coltisor al orasului.

Intai de toate, seful Politiei comunitare de pe langa Primaria sectorului 4 ne-a declarat nonsalant ca acele persoane locuiesc in zona ilegal; drept urmare, demersul e perfect indreptatit. Marius Dobrescu spune ca ordinul e venit direct de la primar.

Pe de alta parte, secretara primarului Inimaroiu ne trimite la reprezentantii biroului de presa pentru a afla mai multe amanunte.

Acestia sustin ca razboiul cu locuitorii de pe Vacaresti e unul fara sfarsit. Admit ca situatia acelor persoane e tragica, insa din nou litera legii trebuie respectata. Chiar daca legea inseamna ca oamenii aia se vor refugia, cel mai probabil, prin canale. Cu tot cu copiii care, in corturile pe care le incropisera, puteau macar sa-si faca temele si sa nu degere de frig.

Probabil, insa, functionarul de la Primaria 4 este o specie de soldatel. Legea (citeste Ordinul) nu se discuta. Se executa.

Ii indeamna pe boschetari sa-si depuna un dosar la primarie, dosar care urmeaza a fi rezolvat cu maxima urgenta, insa raman fara replica atunci cand afla ca unii dintre oamenii aceia au dosare depuse de 7 ani. Evident, nesolutionate.

Ce se intampla cu oamenii

Cert e ca pana in momentul rezolvarii dosarelor, copiii familiilor de pe Vacaresti trebuie sa abandoneze scoala si sa plece in cautarea unui petic de pamant pe care sa-si aseze cotetul.

Termenul de evacuare este de 72 de ore, luni dimineata la prima ora zona urmand a fi impanzita de politie si buldozere.

Bilantul lui Inimaroiu

In ultimii doi ani, activitatea lui Inimaroiu in sectorul 4 a fost ca si inexistenta. In afara unui dosar penal de in care este acuzat de prejudicierea bugetului local cu peste 400 de mii de euro, Inimaroiu are probleme mari si in cadrul partidului.

In urma cu cateva luni, filiala de sector a PNL isi propune excluderea acestuia pe motiv de incompetenta.

„A avut o activitate execrabila ca primar. Nu poti sa asfaltezi sase strazi si sa pui un kilometru de canalizare si sa te speli pe maini. I s-a pus in vedere sa se ocupe de primarie, i s-a dat un termen de gratie pe care, constat, nu l-a respectat", spunea in urma cu ceva timp Ludovic Orban, vice-primarul Capitalei.

A venit insa acum momentul sau de glorie. S-a decis sa aplice legea. Pe spinarea unora care au, ca singur avut, corturi construite pe terenul altora.