Presedintia Comisiei

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a explicat alegerea sa in functia de presedinte al comisiei de ancheta pentru suspendarea sefului statului Traian Basescu, ca rezultat al unui vot democratic si din "respect" pentru pozitia sa intr-un partid parlamentar. Voiculescu a fost votat cu 10 voturi "pentru" din 13, cele trei abtineri inregistrandu-se din partea UDMR si a PNL.

Voiculescu a mai justificat votul in favoarea sa prin "lasitatea" PNL-ului, care si-ar fi dorit presedintia comisiei dar, din oportunism politic, si-a dat seama ca "nu da bine".

Potrivit liderului PC, comisia de ancheta este perfect legitima, conform regulamentului celor doua Camere, si nu are scopul de a-l condamna pe presedinte. Ea vine sa clarifice toate aspectele legate de cererea de suspendare a lui Traian Basescu si de posibilele cauze de incalcare a Constitutiei . Primele sedinte publice incep de luni, 5 martie si se vor derula de-a lungul a trei saptamani.

Presedintele PD, Emil Boc a anuntat, duminica, 4 martie, ca democratii vor sesiza Curtea Constitutionala cu privire la "ilegalitatea si imoralitatea "constituirii unei comisii de ancheta in legatura cu faptele de care este acuzat Traian Basescu.

"Nimeni nu poate interzice Parlamentului dreptul de a analiza, nici Curtea Constitutionala, ceea ce face nejustificata solicitarea presedintelui PD, Emil Boc," a fost replica lui Dan Voiculescu.

Armistitiul

Cu toate ca liderul PC a declarat un armistitiu presedintelui Romaniei pe perioada lucrarilor comisiei, pana pe 21 martie, in care nu va face niciun comentariu la adresa lui Traian Basescu, in emisiunea lui Ion Cristoiu Dan Voiculescu a facut o serie de remarci la adresa sefului statului.

Printre acestea, la invitatia realizatorului, Voiculescu a apreciat ca o calitate a sefului statului este "puterea de a-l fi pacalit".

"L-am votat pe Adrian Nastase la presedintie, si cred ca ar fi fost un presedinte mai util Romaniei de astazi decat Traian Basescu. Dar momentul in care a aparut in lupta electorala si ulterior in cateva intalniri, acest om a avut puterea sa ma pacaleasca - asta e calitatea lui.

Acest om a avut puterea sa ma induca in eroare atat de natural si dezinvolt, incat m-a facut sa cred ca vrea, ca si mine, sa starpim mafiile."

Voiculescu l-a acuzat pe Traian Basescu de ipocrizie si minciuna, numindu-l Traian Pinocchio.

Armistitiul va dura cel putin trei saptamani, perioada in care conservatorii se vor abtine de la orice declaratii la adresa lui Traian Basescu, pentru a nu exista vreo suspiciune de subiectivitate a comisiei de ancheta.

Episodul Felix Motanul

Afirmatia presedintelui Basescu intr-o emisiune televizata in care facea referire la Dan Voiculescu numindu-l “Felix Motanul”, dupa numele de cod (Felix) in timpul presupusei colaborari a liderului PC cu Securitatea, va fi preluata de Partidul Conservator si transformata intr-o idee de marketing.

PC va avea tricouri cu personajul de desene animate, Felix Motanul, "luptandu-se cu soriceii ca liderul PC cu mafia si coruptia si cu Traian Pinocchio”, a mai declarat presedintele conservatorilor.

Planurile "mafiote" ale PD-ului

Voiculescu a acuzat PD-ul de "organizare mafiota impotriva oamenilor", citand dintr-un plan de masuri ale Partidului Democract prin care se incearca "manipularea opiniei publice. "

Potrivit liderului PC, democratii incearca prin zece masuri sa convinga electoratul ca:

- PNL se aliaza cu opozitia pentru a-l discredita pe presedintele Basescu;

- membrii opozitiei, elemente de sorginte comunista, sunt interesati de constituirea unei grupari anti-europene, anti-NATO, anti-democratice si anti-prezidentiale;

- Ion Talpes si Theodor Stolojan vor sustine public pozitiile si actiunile presedintelui si vor contracara actiunile opozitiei;

- prin TVR 1 si celelalte mijloace media, dar si cu sustinerea unor cadre din serviciile speciale, se va da substanta actiunilor de politica interna si externa ale presedintelui.

- PD va asigura scurgerea de informatii catre ambasada SUA la Bucuresti conform carora cei care actioneaza pentru intreruperea mandatului presedintelui urmaresc punerea SUA in situatia de a nu-si realiza obiectivele strategice in Romania.

- dupa stingerea crizei politice, persoane din PNL, PC, PRM vor trece de partea PD-ului, dar momentan nu fac nicio miscare pentru ca sunt derutate de criza politica din Romania.