Constructorul rus Lada a prezentat la Salonul Auto de la Geneva cea mai noua realizare a sa: C Concept. Hatchback-ul cu trei usi, propulsat de un motor pe benzina de 2.0 litri, este cel mai nou produs al colaborarii dintre constructorul Lada, AvtoVAZ' si MagnaSteyr.

Noua platforma va sta la baza viitoarei generatii de modele Lada, care va fi lansata intr-un viitor foarte apropiat, dupa cum a declarat Denis Metalnikov, purtatorul de cuvant al grupului rusesc. MagnaSteyr a desenat platforma dar designul caroseriei a fost creat in intregime de AvtoVAZ.

Lada C este doar avanpremiera familiei viitoare care va cuprinde un sedan, un hatchback cu cinci usi, un MPV compact si un crossover. Toate vehiculele vor intruni toate normele europene de securitate si poluare si vor fi construite la o uzina AvtoVAZ din Togliatti.

Vanzarile din Rusia si de pe cateva piete europene,au tinut Lada in viata, productia anuala a constructorului rus fiind de aproximativ 700.000 de exemplare anual. La geneva, alaturi de Lada C, rusii au prezentat si o mai multe variante noi ale modelului de clasa mica Kalina: o versiune GHTI cu motor de 1.6 litri si o versiune break.

In prezent, AvtoVAZ mai are in derulare un joint-venture cu General Motors care presupune productia SUV-ului Niva si a versiunii SKD a modelului Chevrolet Captiva. De asemenea, Lada este in tratative si cu Renault pentru a crea o linie de productie a modelului Logan.