Nationala de fotbal a Romaniei risca neprogramarea in partide internationale, iar Federatia Romana de Fotbal poate fi dezafiliata de la UEFA si FIFA in cazul in care decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, privitoare la Poli Timisoara, nu va fi respectata.

Conform acestei decizii, pana la data de 23 martie, echipa condusa de Marian Iancu trebuie sa-si schimbe numele, culorile, emblemele si imnul care apartin de drept formatiei FC Politehnica Timisoara S.A., patronata de italianul Claudio Zambon.

Desi nu este de acord cu decizia TAS, Federatia de la Bucuresti este nevoita sa o accepte: "Si acum cred ca decizia TAS nu e in ordine, dar pozitia finala le apartine lor. Este instanta suprema in sport si FRF, ca membru afiliat al FIFA si UEFA, trebuie sa puna in aplicare decizia TAS", a declarat Ionut Lupescu, directorul general al FRF.

Marian Iancu ameninta cu retragerea din fotbal

Patronul echipei Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca in cazul in care decizia TAS va fi pusa in aplicare nu mai are nici un sens sa continue si va retrage formatia banateana din campionat.

"Eu imi dau demisia, iar Balkanul se retrage. Nu are rost ca eu sa mai continui. Ce motiv as mai avea ca sa raman daca am dreptate? Spune toata lumea ca am dreptate, am documente, am hotarari judecatoresti, dar in acelasi timp nu am nimic.

Federatia ar fi trebuit sa se judece cu FIFA, sa-si arate dreptatea si sa-si demonstreze verticalitatea", a declarat Iancu.

Ionut Lupescu a tinut sa infirme acuzele lui Iancu, considerand ca acesta este principalul vinovat de situatia creata.

"Iancu a pierdut pentru ca pasii pe care i-a facut nu au fost in ordine. Nu a dus acel document, dupa care a judecat CAF-ul de la noi, si la TAS. Iar asta nu este treaba federatiei, nu este greseala federatiei.

Personal, mi se pare ca Zambon e un impostor, care vrea sa castige niste bani care nu ii apartin, dar noi nu putem decat sa aplicam decizia TAS", a spus Lupescu.

Jackie Ionescu propune un nou nume: Stiinta Timisoara

Directorul tehnic al clubului Poli Timisoara, Jackie Ionescu crede ca Poli ar trebui sa revina la vechea denumire si sa-si revendice palmaresul Stiintei.

"Intre 1948 si 1965, Poli Timisoara era de fapt Stiinta Timisoara si juca in albastru. Sub acel nume si acele culori s-a castigat Cupa Romaniei si s-a mers in Europa. Tot fondul de jucatori si intreaga activitate erau inregistrate sub denumirea de Stiinta."