Doar 58 de senatori au votat pentru adoptarea motiunii anti-Hardau, in conditiile in care 69 de reprezentanti PSD si PRM au semnat documentul. Potrivit apelului nominal realizat inaintea votului, erau absenti cate cinci reprezentanti ai PSD si PRM. Cele 12 pagini de critici din motiune se incheie cu o cerere de revocare din functie a lui Mihail Hardau.

"La jumatatea mandatului Aliantei D.A., tot mai multe voci din spectrul politic, din sindicate, dar si din societatea civila (spre exemplu Asociatia Edu Cer), constata ca din promisiunile electorale privind educatia, cercetarea si formarea profesionala, s-a ales praful. De aceea, aceasta motiune simpla este o necesitate", se precizeaza in textul motiunii.

Senatorul UDMR Petre Eckstein Kovacs a cerut, la inceputul dezbaterilor, eliminarea cererii de revocare din functie a ministrului educatiei, avand in vedere verdictul dat de Curtea Constitutionala in cazul Monica Macovei.

In replica, senatorul PSD Serban Nicolae a declarat ca respectiva prevedere are ca si scop retragerea sprijinului politic din partea Senatului si nu obliga primul ministru sa-l demita pe Mihail Hardau.

Reprezentantii PSD nu erau siguri de adoptarea motiunii, deoarece inca de dimineata a fost inregistrata o rata mare de absenti in randul senatorilor opozitiei.

Pentru apobare ar fi fost nevoie de 69 de voturi "pentru", in conditiile in care grupurile parlamentare ale opozitiei au 72 de persoane in Senat.

Rezultatul oficial al votului, prezentat la trimbuna Senatului, arata ca 58 de senatori au votat pentru adoptarea motiunii si 52 impotriva. Votul a fost secret, cu bile.