Romtelecom se loveste de o concurenta acerba din partea deja "cosmarului" RCS-RDS, care-i fura si zeci de mii de clienti din reteaua de telefonie fixa. Cel mai vechi operator de telefonie fixa incearca sa opreasca pierderile constante de clienti oferind si el televiziune digitala, dar pana acum, acesta nu a rupt gura targului.

Televiziunea digitala prinde teren in ultima perioada. Concurenta este destul de apriga pe acest segment. Daca unii au parte de sustinere indirecta, altii au dezvoltat de curand noile servicii de televiziune si au reusit sa aiba cote importante de piata. Principala batalie se da la varf tot intre serviciile celor care ofera telefonie.

Gama de oferte este extrem de complexa iar concurenta creste odata cu extinderea (si intrepatrunderea) retelelor de televiziune prin cablu. Cele clasice, pe fibra optica raman in continuare mai competitive, atat din punctul de vedere al costului echipamentului, cat si al abonamentului lunar.

DIGI TV - serviciul de televiziune oferit de RCS-RDS, Focus Sat, Max Tv sau Boom TV sunt cateva alternative de care clientul dispune pentru a-si alege cel mai convenabil tarif sau pachet de programe. Astfel, tarifele si pachetele puse la dispozitie de operatorii de televiziune digitala au mai multe alternative.

Mobilitatea, punct forte

Televiziunea digitala de la RCS-RDS are in aceasta perioada o oferta speciala care include preturi reduse, dar si gratuitati: poti urmari 34 de programe oriunde te-ai afla, pentru numai 10 RON pe luna. In plus, ai si gratuitati in momentul abonarii: pachetul ales este gratuit in luna contractarii, daca iei echipamentul in custodie.