Astfel, seful statului a coborit la 41%, fiind urmat la doar doua procente de liderul PNG, Gigi Becali, si la mare distanta de presedintele PLD, Theodor Stolojan, care inregistreaza la rindul lor scaderi de 1, respectiv 4 procente.

De altfel, nici o perso-nalitate politica cuprinsa in studiu nu a inregistrat cresteri in popularitate in ultima luna. Premierul Tariceanu a pierdut si el 4% la capitolul incredere a populatiei, ajungind la 19%, in timp ce liderul PSD, Mircea Geoana, a scazut cu un singur procent, pina la 24 de procente.

Singurele figuri politice care inregistreaza aceleasi cote de popularitate precum in februarie sint liderul UDMR, Marko Bela, si cel al PC, Dan Voiculescu, cu 9, respectiv 8%.

Alianta sub 40%

Scaderea de popularitate a liderilor PNL si PD este vizibila si in cazul Aliantei D.A. Aceasta a coborit 4 procente fata de luna precedenta in intentia de vot, pina la 39%.

Ceea ce a pierdut Alianta a cistigat PSD, care cu 3 procente in plus a ajuns la 20%, si PNG, care sare pina la 18%. Celelalte partide au sub zece procente in intentiile de vot. PRM este cotat cu 9%, UDMR cu 6%, PLD cu 4%, PC cu 2%, iar PIN si PNTCD cu 1%.

Integral in Cotidianul