"In calitatea mea de raportor al Parlamentului European pe acest subiect, voi propune colegilor mei sa voteze impotriva amendamentului depus de europarlamentarul socialist Katerina Batzeli", afirma Paul Rubig.

In urma cu cateva zile, eurodeputatul PC Silvia Ciornei a cerut Comisiei pentru industrie, cercetare si energie din PE sa voteze negativ amendamentul care vizeaza introducerea de tarife discriminatorii privind roamingul pentru Romania si Bulgaria.

"Amendamentul propus de socialista Katerina Batzeli face parte din Opinia Comisiei de Afaceri Ecomomice si Monetare.

Principala discutie si votul principal vor avea loc in Comisia de Industrie, Cercetare si Energie. Grupul PPE-DE va vota impotriva oricarei derogari de la aceasta reglementare in privinta Romaniei si Bulgariei", a declarat vicepresedintele popular Marian-Jean Marinescu.

El a reamintit ca votul final va avea loc in plenul Parlamentului European, care va putea aduce contraargumente propunerii Katerinei Batzeli.

Ziarul Adevarul a atras atentia, saptamana trecuta, asupra amendamentului prin care se cere o derogare a Regulamentului privind convorbirile roaming pentru Romania si Bulgaria. Motivul a fost ca ambele tari au o piata relativ imatura in acest sector.

Integral in Adevarul