Daca esti client Vodafone si nu te descurci pe stradutele din oras sau doar vrei sa vizitezi alte tari fara sa-si cumperi un teanc de harti, telefonul mobil te poate ajuta.

De ieri, Vodafone Romania a pus pe telefonul mobil un instrument de ghidare pe rutele nationale si in alte 18 state europene, oferind instructiuni vocale si vizuale pe traseu, pana la destinatia selectata.

Solutia, denumita Vodafone Navigator, permite utilizatorilor sa caute si sa vizualizeze o locatie pe harta, sa gaseasca traseul pana la o adresa, sa calculeze distanta pana la destinatia dorita si sa afle cea mai scurta ruta intre doua locatii. Baza de date cuprinde in prezent 13.500 de puncte de interes, organizate in categorii precum hoteluri, restaurante, benzinarii si sucursale bancare. Aplicatia este disponibila si in engleza, nu doar in romana.

Solutia utilizeaza un dispozitiv GPS (Global Positioning System), care receptioneaza coordonatele de la satelit si le transmite catre telefonul mobil prin Bluetooth. In tara, serviciul costa 8 dolari lunar, tarif care ofera accesul la harti in Romania si include traficul de date in sistem GPRS. Dispozitivul este compatibil si cu solutii 3G.

Vodafone Navigator este disponibil si in roaming, pentru care la abonament se adauga un tarif de cinci dolari pe luna si costul traficului GPRS in roaming.

Te poti plimba fara harta si fara sa te ratacesti in Germania, Spania, Italia, Danemarca, Franta, Anglia, Elvetia, Suedia, Scotia, Portugalia, Norvegia, Irlanda de Nord, Olanda, Luxemburg, Ungaria, Cehia, Belgia si Austria.

integral in EvZ