Invitat in cadrul emisiunii "Stirea zilei" de pe Antena3, presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca daca presedintele Basescu va fi suspendat de catre Parlament, acesta isi va da mai mult ca sigur demisia.

Emil Boc a mai vorbit despre relatia cu PNL in provincie afirmand ca in Bucuresti, la Cluj si in alte localitati unde alegerile au fost castigate pe platforma Aliantei D.A., colaborarea cu PNL va continua in acelasi mod.

In ceea ce priveste pozitia PD in Parlament, democratii vor sustine si vor vota toate proiectele legislative pe care le-au initiat cat au fost la guvernare, in special proiectul Agentiei Nationale de Integritate. Insa, avertizeaza Boc, nu va mai fi de datoria PD-ului sa asigure majoritatea parlamentara necesara pentru votarea acestor proiecte.

PD-ul se va comporta ca un veritabil partid de opozitie, va depune motiuni, va face interpelari si va atrage atentia asupra actelor ilegale si imorale ale actualului cabinet, anunta Emil Boc care spune ca principala tinta a Partidului Democrat in viitorul apropiat o constituie castigarea europarlamentarelor.