La doar o zi dupa victoria inregistrata in Parlament la votul pentru suspendarea lui Traian Basescu, presedintele PSD si singurul prezidentiabil al fostului partid de guvernamant, Mircea Geoana, si-a anuntat prezenta la doua intalniri cu poporul. El se va afla in Pitesti, la Sarbatoarea Florilor - Simfonia Lalelelor si la Monumentul Eroilor din comuna Magurele.

Potrivit unui anunt al Biroului de presa al PSD, Geaoana va fi insotit in deplasare de secretarul general al partidului, Titus Corlatean.

Tot joi seara, la o ora dupe ce au fost anuntate vizitele lui Mircea Geoana, PSD a cerut, printr-un comunicat de presa, implicarea Politiei si a Armatei pentru a-l impiedica pe Traian Basescu sa se foloseasca de forta pentru "impunerea unei solutii" la criza politica: "PSD cere primului ministru si ministrilor de Interne si al Apararii sa ia masuri pentru a preveni implicarea, de catre Traian

Basescu, a institutiilor de forta in impunerea unei solutii. De asemenea, PSD cere serviciilor de informatii sa nu se lase antrenate in escaladarea crizei."

"Indemnurile la liniste facute de Traian Basescu in Piata Universitatii reprezinta doar o ipocrizie impusa si de realitatea numarului mic de oameni care au raspuns chemarii la dezordine", se precizeaza in document.