Aproximativ 150 de romani au manifestat, duminica, la Paris pentru sustinerea presedintelui Basescu. Persoanele care au participat la miting au tinut sa precizeze ca nu reprezinta nici un fel de asociatie si ca au lansat pe internet un apel de participare la aceasta demonstratie.

"Va informam ca domnul Traian Basescu a fost ales prin vot direct, universal, de poporul roman, in urma unor alegeri libere si democratice. Domnia Sa a fost suspendat din functie de catre Parlamentul Romaniei la data de 19 Aprilie 2007 pentru acuzatia de a fi incalcat Constitutia Romaniei.

Totusi, tinem sa subliniem ca nici o acuzatie nu a fost dovedita, Curtea Constitutionala a Romaniei stabilind ca Presedintele nu a incalcat prin nimic Constitutia", se mai precizeaza in documentul remis redactiei HotNews.ro.

Declaratia de presa a organizatorilor se incheie cu un apel adresat unor politicieni din Romania: "Le cerem public lui Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor, Dan Voiculescu si lui Dinu Patriciu sa renunte la viata politica si sa inceteze sa mai hartuiasca modernizarea societatii romanesti, impiedicand astfel fructificarea sansei uriase de a fi membri ai Uniunii Europene."

Aspect de la manifestatia din Paris
Foto: democratia-in-pericol.info

Mesaj al presedintelui suspendat pentru manifestanti

Presedintele Traian Basescu le-a multumit romanilor din Franta pentru initiativa, adresandu-le un mesaj prin care le cere sprijinul la referendumul din 19 mai.

"Sunt contestat de o coalitie antiprezidentiala care nu mai tine cont de ideologii si programe, pentru ca urmareste un singur scop: eliminarea mea din viata politica a Romaniei si oprirea tuturor proceselor care ne pot rupe de trecut. Acesti 322 de parlamentari s-au despartit de majoritatea romanilor.

Lor trebuie sa le spunem NU, la referendumul din 19 mai", scrie Traian Basescu in comunicatul remis redactiei HotNews.ro.

"Sunt convins ca mobilizarea cetatenilor lucizi, din tara si din diaspora, va da Romaniei adevarata sansa de a se dezvolta ca un stat european, modern, functional si democratic", mai spune presedintele suspendat in mesajul adresat comunitatii romanesti din Paris.

Saptamana viitoare

Mitinguri pro-Basescu la Madrid si Castellon

Mai multe asociatii ale romanilor din Spania vor organiza sambata viitoare mitinguri de sustinere ale presedintelui Traian Basescu, la Madrid si Castellon, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Contactat de HotNews.ro, Daniel Tecu, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltarea Economica si Culturala a Romanilor din Spania, a explicat ca mitingurile sunt autorizate si ca sunt asteptati sa participe romani din toate comunitatile romanesti din Spania.

Primul miting va fi organizat la Madrid, in Plaza Mayor din centrul Madridului, incepand cu ora 17.30 iar cel de al doilea se va desfasura in aceeasi zi, incepand cu orele 21:00, in Plaza Auditorium din centrul orasului Castellon, Comunidad Valencia.

Asociatiile romanilor din Spania, reunite in ADERE l-au invitat pe Traian Basescu sa participe la aceste mitinguri, se mai arata in in comunicatul semnat de presedintele ADERE, Daniel Tecu.

In Spania traieste una dintre cele mai mari comunitati de romani, cifrata neoficial la peste un milion de persoane.