BBC a anuntat ca se afla in posesia unei informatii conform careia clubul Chelsea a cistigat un apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj in Sport de la Lausanne) in cazul "Adrian Mutu".

Conform acestei decizii (care urmeaza sa fie publicata saptamina viitoare), Chelsea are dreptul sa ceara compensatii financiare de la jucatorul roman (o parte din suma de transfer si salariul investite pentru recrutarea atacantului).

Sursele BBC vorbesc si despre intentia lui Chelsea de a cere compensatii de la Juventus Torino, club care i-a oferit lui Mutu un contract pe 5 ani inainte de expirarea suspendarii.

Istoric

In 2004, la un control cerut de clubul Chelsea, atacantul Adrian Mutu a fost descoperit ca a consumat droguri.

La citeva zile dupa ce anuntul a fost facut public, Chelsea a reziliat contractul cu jucatorul.

Ulterior, comisiile federatiei engleze l-au suspendat pe Mutu timp de 7 luni.

Clubul englez a anuntat ca ii va cere romanului compensatii financiare pentru a-si recupera o parte din investitia facuta intr-un fotbalist pe care s-a trezit ca nu il mai poate folosi.

In fata unei asemenea eventualitati, Adrian Mutu a cerut arbitrajul federatiei Internationale (FIFA) - cu sprijinul avocatilor italieni (intre timp, inainte de expirarea suspendarii, semnase cu Juventus Torino), Mutu s-a aparat, amintind ca Chesea ii reziliase contractul unilateral si, in plus, a atacat valabilitatea controlului anti-doping (care fusese unul intern, al clubului, si nu unul organizat conform uzantelor federale).

FIFA i-a dat dreptate jucatorului si a anuntat ca londonezii nu au dreptul sa ii mai ceara romanului compensatii.

Informatia furnizata de BBC, conform careia TAS (ultimul for de judecata in lumea sportului) ar fi dat dreptate lui Chelsea, rastoarna situatia.

Saptamina viitoare este asteptata comunicarea noii pozitii oficiale a gruparii engleze.

In prezent, Adrian Mutu este legitimat la echipa italiana Fiorentina si a marcat in acest sezon 15 goluri.