Candidatul de dreapta Nicolas Sarkozy si socialista Segolene Royal se vor infrunta, miercuri seara, intr-un duel televizat crucial cu patru zile inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale in Franta.

Cei doi candidati la Palatul Elysee se vor afla in fata camerelor timp de doua ceasuri, incepand cu ora incepand de la ora 21.00 (22.00 ora Romaniei), pentru ceea ce va fi punctul culminant al unei campanii care a pasionat Franta. Aceasta va fi singura dezbatere televizata care ii pune fata in fata pe Sarkozy si Royal, relateaza AFP.

Confruntarea va fi difuzata de posturile TF1 si France 2 si pentru care se estimeaza o audienta de peste 20 de milioane de telespectatori. Aceste dezbateri televizate sunt o traditie intre cele doua tururi de scrutin prezidential incepand din 1974 in Franta.

Sarkozy, 52 de ani, abordeaza ca favorit aceasta intalnire. Potrivit unui sondaj BVA realizat pentru Orange si publicat miercuri, il crediteaza pe candidatul de dreapta cu intre 52 si 53 la suta din intentiile de vot, contra 48 - 47 la suta pentru dna Royal, prima femeie ce ar putea deveni presedinte al Frantei.

Cei doi finalisti vor incerca mai ales sa ii convinga pe alegatorii centristi inca indecisi, adica circa o treime din 6,8 milioane de persoane care au votat pentru Francois Bayrou, plasat in pozitia a treia la primul tur. Deocamdata, niciunul dintre cei doi nu poate conta prea mult pe electoratul fidel extremei drepte, caruia Jean-Marie Le Pen i-a cerut sa boicoteze scrutinul de duminica.

Ziaristii care vor modera emisiunea sunt Arlette Chabot (France 2) si Patrick Poivre d'Arvor (TF1).