Parlamentul turc va organiza un nou tur al alegerilor prezidentiale la data de 6 mai, a declarat, marti, un lider al partidului de guvernamant Dreptate si Dezvoltare (AKP), precizand ca procesul electoral va continua in pofida hotararii Curtii Constitutionale, transmite Reuters.

Decizia urmeaza invalidarii primului tur de catre Curtea Constitutionala din cauza numarului insuficient de voturi din Parlament.

Un lider al formatiunii politice, Salih Kapusuz, a declarat ca urmatoarele tururi de scrutin vor avea loc la 9 mai, 12 si 15 mai, pana cand actualul ministru de Externe, Abdullah Gul, va obtine suficiente voturi.

Este a treia oara cand AKP modifica data urmatorului tur al alegerilor prezidentiale de cand Curtea Constitutionala a anulat primul tur al alegerilor, desfasurate in Parlament.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP, a declarat ca invalidarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale reprezinta "un glonte impotriva democratiei". El a precizat ca ca "respecta" verdictul fara apel al judecatorilor Curtii Constitutionale.