Petrom a decis sa dea in administrare externa pana la sfarsitul acestui an toate benzinariile care i-au mai ramas in portofoliu. Totodata, 100 de benzinarii si 60 de depozite vor fi demolate si reconstruite. Petrom a inchis deja cele 100 de statii de distributie de carburanti, pe care urmeaza sa le demoleze.

In locul acestora urmeaza sa sa construiasca sau reconstruiasca tot atatea benzinarii moderne, se arata in raportul anual pe 2006. In ceea ce priveste implementarea conceptului "Full Agency", in acest an intreaga retea de distributie va ajunge in administrare externa. Astfel, toate benzinariile vor fi administrate de catre un dealer, in schimbul unui comision.

Afacere care pare destul de rentabila, deoarece media vanzarilor pe o statie in 2006 a fost de 2,4 milioane litri, cu 17% mai mult decat in 2005. Un calcul simplu arata ca incasarile anuale depasesc 2 milioane de euro. "Dealerul este responsabil pentru angajatii benzinariilor si trebuie sa respecte cu strictete regulile Petrom", se mai arata in raportul anual.

Integral in Gandul