Swiss Reinsurance Co., cel mai mare reasigurator din lume, a anuntat marti, 8 mai, ca venitul net aferent primului trimestru din acest an a crescut cu 54% ca urmare a achizitiei diviziei de reasigurari a companiei General Electric Co., titreaza Bloomberg.

Venitul net a avansat pana la valoarea de 1,33 miliarde franci elvetieni (1,07 miliarde dolari), sau 3,55 franci pe actiune, de la 863 milioane franci, sau 2,6 franci, cat inregistrase in acelasi trimestru al anului anterior, au anuntat marti oficialii companiei.

In aceasta valoare intra si suma de 268 milioane franci obtinuti in urma vanzarii cladirii de birouri a companiei din Londra, cladire numita “the Gherkin”.

Veniturile din prime au crescut cu 23% pana la 8,09 miliarde de franci, ca urmare si a achizitiei companiei Insurance Solutions care apartinea GE, tranzactie efectuata in luna iunie contra sumei de 7,4 miliarde dolari si care a propulsat Swiss Re peste compania Munich Re, compania elvetiana devenind astfel cel mai mare reasigurator mondial.

Kyrill a afectat profitul Swiss Re

Viscolul provocat de uraganul Kyrill care a lovit Europa in luna ianuarie a acestui an a afectat profitul companiei cu 140 milioane euro (191 milioane dolari).

Stefan Schuermann, analist in cadrul Credit Agricole Cheuvreux, citat de Bloomberg, sustine ca Swiss Re a fost afectata de pagubele rezultate in urma acestui uragan mai putin decat alte companii precum Munich Re, al doilea mare reasigurator mondial si Hannover Re, al patrulea reasigurator mondial, ale caror profituri fiind afectate cu 450 milioane euro si respective 160 milioane euro.