Inotatoarea romana Camelia Potec a ajuns joi seara in Franta, in cantonamentul antrenorului Phillipe Lucas, unde va pregati Jocurile Olimpice de la Beijing, ultimul obiectiv major din cariera sa.

Din acelasi cantonament, a plecat in urma cu putine zile celebra inotatoare franceza Laure Manadou, campioana mondiala si olimpica la 400 de metri, a carei despartire de antrenorul Lucas a tinut prima pagina a ziarelor de sport din Europa.

"Stiam ca va veni Camelia acolo. Stiu cum va incerca sa ma bata, cunosc metodele lui Phillipe", a declarat Manadou joi, la Torino, unde a sustinuit o conferinta de presa extraordinara.

Jurnalistii francezi au sugerat ca Laure Manadou (foto stinga) ar fi renuntat la pregatirea alaturi de mentorul sau (cu care a lucrat 6 ani) din cauza relatiei intime cu un inotator italian. "Pur si simplu nu mai pot lucra in ritmul lui Lucas", s-a aparat Manadou.

Camelia Potec a evitat subiectul rivalitatii cu Laure Manadou: "Nu stiu cum este sa ma pregatesc aici fara ea, stiu cum este sa lucrez cu Phillipe. Asta e tot ce conteaza".