Ministrul Adrian Cioroianu a anuntat vineri ca va restructura MAE saptamana viitoare, in vederea eficientizarii activitatii, si va infiinta o directie care se va ocupa de organizarea summitului NATO din luna aprilie a anului 2008.

"Saptamana viitoare voi propune o noua organigrama a ministerului care sa ii simplifice si sa-i eficientizeze activitatea", a declarat Cioroianu. Organigrama ministerului va include un departament la nivel de directie generala - condus de un subsecretar de stat - pentru organizarea summit-ului NATO din aprilie 2008”, a declarat ministrul, citat de NewsIn.

"Poate unii vor spune ca ne pregatim prea devreme, dar va asigur ca evenimentele de o asemenea amploare nu ne asteapta pana ne lamurim noi cu pasiunile noastre politice interne", a spus ministrul.

Cioroianu sustine ca restructurarea nu este facuta pentru eliminarea unor persoane din sistem, ci pentru ca "directiile erau foarte numeroase si uneori atributiile lor se cam incalecau".

"Mie imi plac lucrurile ceva mai eficiente", a explicat seful diplomatiei, anuntand ca va avea marti o intalnire cu cei din minister, de la nivel de director in sus, pentru a gasi solutia cea mai buna.

Modelul adoptat este unul european, potrivit ministrului, si va presupune scaderea numarului directiilor, dar nu si reducerea numaruluis secretarilor de stat, care in prezent sunt trei.