In jurul anului 2015 se va ajunge la un echilibru al segmentului rezidential in Capitala, estimeaza specialistii companiei de consultanta imobiliara Eurisko. Ei afirma ca situatia actuala "este alimentata de preturile ridicate ale apartamentelor din blocurile vechi".

Potrivit analistilor, dupa implementarea proiectului Zonei Metropolitane, Bucurestiul va avea trei milioane de locuitori, iar necesarul de locuinte va fi de cel putin 300.000 de unitati. Numarul cererilor de locuinte din piata este in continua crestere, iar ritmul lucrarilor la blocurile noi este lent.

Deoarece au fost livrate pe piata putine proiecte rezidentiale, cumparatorii asteapta cu interes finalizarea marilor ansambluri anuntate, iar multi isi cumpara o locuinta chiar din stadiul de proiect.

Consultantii companiei imobiliare Eurisko anticipeaza ca, pe viitor, se va produce o intensificare a activitatii de constructie pe segmentul apartamentelor destinate clasei medii, in locatii semicentrale din Capitala.

Cele mai tentante zone pentru dezvoltatori sunt Colentina, Obor, Pantelimon, Titan, Vitan, Dristor, Tineretului, Berceni, Militari si Tei.

Integral in Adevarul