Australianul Chris Vermeulen a triumfat in cursa de la Le Mans, devansandu-i pe castigatorul de anul trecut, Marco Melandri, si pe liderul clasamentului general, Casey Stoner. Italianul Valentino Rossi a sosit doar al saselea.

Cursa a fost afectata de ploaie care a inceput la scurt timp dupa debut, multi dintre piloti fiind nevoiti sa intre la standuri, pentru schimbul de pneuri.

Vermeulen, 24 de ani, a reusit cel mai bun rezultat din cariera, precedentul fiind locul doi la Marele Premiu al Australiei de anul trecut, tot intr-o cursa disputata pe ploaie.

In clasamentul general, dupa cinci curse, primul loc este ocupat de Casey Stoner, cu 102 puncte, urmat de Valentino Rossi, cu 81 puncte si de spaniolul Daniel Pedrosa, cu 62 puncte.

Robert Muresan s-a clasat pe locul 23 la clasa 125 cmc, competitia fiind castigata de spaniolul Sergio Gadea, in timp ce la 250 cmc a triumfat un alt spaniol, Jorge Lorenzo, care conduce autoritar in clasamentul sezonului, obtinand in Franta al patrulea succes stagional.