U.Jolidon Cluj a pierdut Cupa Challenge, fiind invinsa in finala de formatia sarba Naisa Nis care s-a impus gratie golurilor mai multe marcate in deplasare, scorul general fiind 53-53. Partida retur, disputata la Nis, s-a incheiat cu victoria gazdelor, 30-21, dupa ce la Cluj, acum o saptamana, romancele s-au impus cu 32-23.

Dupa cinci minute favorabile romancelor, care au condus cu 4-1, Naisa a condus in permanenta, avand la pauza un avans de sase goluri (17-11). Debutul reprizei secunde le-a apartinut tot gazdelor, care s-au distantat la opt goluri in minutul 40 (21-13), dar clujencele au revenit pe tabela de marcaj, reducand diferenta la doar patru puncte (22-18 in minutul 45).

Incurajate de 5.000 de spectatori galagiosi, si usor ajutate de brigada de arbitri din Israel, gazdele au refacut diferenta de opt goluri, iar cu 35 de secunde inainte de final, Micic a adus scorul la 29-20, care oferea trofeul gazdelor.

Fetele lui Gheorghe Covaciu aveau nevoie de un gol pentru a castiga cupa si acesta a venit in minutul 59.36, Bucuioceanu transformand o aruncare de la sapte metri.

Cu sapte secunde inainte de final, Filipovic a marcat pentru 30-21 si a mutat trofeul din Romania in Serbia. In 2006, Cupa Challenge fusese castigata de Tomis Constanta.

Tomis a fost eliminata in sferturile de finala ale competitiei, de U.Jolidon, in timp ce o alta echipa romaneasca din aceasta competitie, HCM Roman, a pierdut in semifinale, in fata noii detinatoare a trofeului.

"Am pierdut o partida pe care am avut-o in mana. Am luat goluri foarte usoare, uneori si cu ajutorul arbitrajului."

Gheorghe Covaciu - antrenor U.Jolidon