Demisii la conducerea PSD - Ion Stan si Vasile Puscas au renuntat la toate functiile din partid

Deputatul Ion Stan a confirmat luni ca si-a dat demisia de la sefia organizatiei dambovitene si din functia de vicepresedinte al PSD din cauza rezultatelor slabe inregistrate la referendumul din 19 mai. Stan a declarat pentru HotNews.ro ca nu crede ca esecul in demiterea lui Basescu cade in responsabilitatea presedintelui si a vicepresedintilor centrali, ci a sefilor de organizatii.

"Mi-am dat demisia din functia de sef al organizatiei Dambovita si din functia de vicepresedinte al Biroului Permanent National. Gestul este personal si nu este o reactie la conducerea partidului. Din contra, am considerat ca trebuie sa-mi asum responsabilitatea fata de esecul obtinut de organizatia Dambovia la referendum.

Este o decizie personala si nu consider ca presedintele sau vicepresedintii sunt vinovatii de esecul referndumului, ci organizatiile partidului trebuie sa-si asume responsabilitatea", a afirmat Stan.

El a precizat ca nu intentioneaza sa demisioneze din partid, dar se va multumi sa ramana un simplu membru.

Si Vasile Puscas a demisionat din functia de vicelider al grupului PSD din Camera Deputatilor. El a declarat pentru Hotnews ca intreaga conducere a grupului parlamentar PSD ar trebui sa isi dea demisia si sa isi asume responsabilitatea pentru esecul referendumului, dar si pentru situatia existenta in partid.

"Am demisonat din functia de vicelider, dar raman in continuare membru PSD si membru al Parlamentului" - a declarat Vasile Puscas.

Presiune pe Geoana si Tariceanu

Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu s-au aflat luni sub tirul colegilor de partid.

Vicepresedintii PSD Ioan Rus si Vasile Dancu - sustinuti de Victor Ponta, Liviu Dragnea si Sorin Oprescu - le-au cerut demisia din functii lui Mircea Geoana, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Titus Corlatean.

Nu au avut insa castig de cauza, dar clujenii spera ca propunerea lor sa fie luata in calcul la o sedinta viitoare.

Si Tariceanu a trecut peste "hopul" Ludovic Orban, care a cerut iesirea de la guvernare. Conducerea PNL a decis sa ramana in Guvern, dar propunerea lui Orban face prozeliti in teritoriu.

Cit negociaza PSD cu PD?

Una dintre stirile zilei a fost cea despre presupuse negocieri intre PD si PSD - aripa Cluj. Desi ambele parti le-au exclus intr-o prima faza, surse din ambele partide le-au confirmat.

Iar la miez de seara, in emisiunea lui Robert Turcescu, Emil Boc a declarat ca prevaderea din programul politic al PD care interzice colaborarea cu PSD ar putea fi revizuita.

Citeste si:

  • Lui Geoana, Iliescu, Corlatean si Hrebenciuc li s-a cerut demisia
  • S-au demarat negocieri pentru formarea unei majoritati guvernamentale stabile
  • PNL nu iese de la guvernare
  • Geoana: 'Vom incerca sa ne intoarcem la agenda cetateanului'
  • Marko Bela spune ca va demisiona din functia de vicepremier
  • Boc: Partidele care au cerut suspendarea lui Basescu si-au pierdut legitimitatea electorala