In primle trei luni ale acestui an, Generali Asigurari a realizat un volum total de prime brute subscrise de 99,7 milioane lei, cu 49% mai mult decat cel obtinut in aceasi perioada a anului trecut, a anuntat luni compania de asigurari.

Veniturile din prime brute subscrise la asigurarile de viata au crescut cu 59%, iar cele aferente primelor brute subscrise la asigurarile generale au crescut cu 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul de prime brute subscrise la asigurarile de viata in primul trimestru din acest an, a atins valoarea de 14,9 milioane lei, cu 59% peste rezultatul obtinut in primele trei luni ale anului trecut (9,39 milioane lei). Un procent de 75% din asigurarile de viata subscrise provine din contractele individuale incheiate, iar restul de 25% sunt aferente asigurarilor de grup.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au depasit valoarea de 84,7 milioane lei, cu circa 48% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent.

Asigurarile Casco - cele mai vandute polite din portofoliul companiei

Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile Casco, urmate de asigurarile property si de asigurarile de viata individuale.

Incepand cu luna martie a acestui an, Generali Asigurari aplica tariful Casco segmentat (tarif calculat in functie de mai multe caracteristici ale obiectului asigurat si ale proprietarului acestuia, prima de asigurare rezultata find direct proportionala cu riscul) si sistemul Bonus - Malus (proprietarii de autovehicule platind o prima de asigurare mai mica, daca in anul anterior nu au avut accidente, sau una majorata in caz contrar).

In privinta parteneriatelor incheiate cu bancile, Generali Asigurari colaboreaza pana in prezent cu opt banci - HVB Tiriac, ING (prin Amsterdam Broker), ABN Amro, Volksbank, Piraeus, BRD Societe Generale, Libra Bank, Garanti Bank - actualmente fiind in negocieri de incheiere a unor parteneriate cu alte cinci banci.

Generali Asigurari are in prezent un capital social de 50 milioane lei. In luna aprilie a acestui an, actionarii societatii au aprobat majorarea capitalului cu 70 milioane lei, prin emiterea unui numar de 700 milioane de actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,1 lei. Astfel, capitalul social al companiei va ajunge curand la 120 milioane lei.

In primele trei luni ale anului, Generali a platit daune in valoare de peste 43,1 milioane lei

Daunele brute platite de Generali Asigurari in primul trimestru al acestui an se ridica la peste 43,1 milioane lei, din care 40,6 milioane lei pentru asigurarile generale.

Obiectivul principal al companiei il constituie intrarea pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) ca administrator, dezvoltarea unor noi produse de asigurare, incheierea unor noi parteneriate cu bancile, mentinerea cotei de piata si, nu in ultimul rand, imbunatatirea profitabilitatii.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 76 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include toate tipurile de asigurari.