Producatorul sud-coreean LG Electronics Inc. a anuntat marti ca se asteapta la o imbunatatire accentuata a veniturilor aferente trimestrului doi din acest an si chiar la o intorsatura pozitiva in ceea ce priveste divizia televizoarelor cu plasma in cateva luni de zile, informeaza Reuters.

LG, al doilea mare producator mondial de televizoare PDP a precizat saptamana trecuta ca va opri una din cele trei linii locale de productie a televizoarelor cu plasma.

Nam Yong, presedintele executiv al companiei, a reamintit insa marti faptul ca LG va pastra atat productia de televizoare PDP cat si cea de televizoare LCD. Performantele scazute inregistrate pe segmentul televizoarelor cu plasma a ridicat recent speculatii ca LG ar intentiona sa vanda aceasta divizie.

James Jeong, chief financial officer in cadrul LG Electronics, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca desi veniturile aferente primului trimestru nu sunt satisfacatoare, rezultatele se vor imbunatati in al doilea trimestru al acestui an, lucru valabil si in privinta televizoarelor cu plasma, segment in care compania se asteapta la imbunatatiri in ceea ce priveste livrarile, cota de piata si veniturile.

Rezultatele bune obtinute de divizia de telefonie mobila au fost umbrite

Rezultatele proaste inregistrate de divizia de televizoare PDP dar si pierderile venite din partea companiei LG.Philips LCD Co. Ltd. au umbrit revenirea inregistrata recent de divizia de telefonie mobila.

LG estimeaza ca la finele anului 2007 va obtine un profit net de 480,8 miliarde woni, mai mult decat dublul profitului inregistrat anul trecut, respectiv 212,7 miliarde woni, gratie diviziilor de telefonie mobila si aparatuta electronica.

Nam Yong a mai anuntat ca LG Electronics isi va mentine pachetul de actiuni detinut in cadrul LG.Philips LCD si ca este putin probabil ca partenerul olandez Philips Electronics sa vanda pachetul sau de actiuni. Philips a anuntat ca are de gand sa vanda in timp pachetul de 32,9% actiuni detinut in cadrul LG.Philips LCD. Pe de alta parte, LG Electronics detine 37,9% din actiunile acestei companii.

Printre altele, oficialul LG a mai precizat ca LG va lupta sa-si mareasca cota de piata aferenta diviziei de telefonie mobila. LG Electronics este al cincilea mare producator mondial de telefonie mobila si cel mai mare producator mondial de aparate de aer conditionat.

IDC: Vanzarile de terminale mobile LG au crescut cu 11,9% in primul trimestru din 2007

Potrivit unui studiu IDC, in primele trei luni ale acestui an, vanzarile mondiale de telefoane mobile au crescut cu 10% fata de primul trimestru al anului trecut, insa au fost mai mici cu 13,8% fata de ultimul trimestru din 2006.

Nokia este liderul pe piata in privinta unitatilor livrate in primul trimestru, cu 91,1 milioane si cu o cota de piata de 35,5%, cu 21,3% in crestere fata de aceesi perioada a anului trecut.

Motorola se situeaza pe a doua pozitie in topul celor mai bine vandute telefoane mobile, cu 45,4 milioane de unitati vandute, iar cota de piata detinuta in primele trei luni ale anului este de 17,7%.

Urmatoarele trei pozitii sunt ocupate de Samsung, Sony Ericsson si LG Electronics, care au inregistrat cresteri de 15,2%, 12,8% si respectiv 11,9% fata de anul trecut.

Grupul LG Electronics, Inc. este alcatuit din patru divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media. LG Electronics se afla pe piata din Romania incepand din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizati, si din anul 2004 ca LG Electronics Romania.