Mai multe ziare locale din Marea Britanie au gasit un nou mod de a-si largi spectrul de cititori si a-si creste vanzarile: editarea de editii speciale in limbile imigrantilor majoritari din anumite regiuni. De exemplu, in Marea Britanie s-ar afla aproximativ un milion de polonezi, asa ca ziarele publica articole in aceasta limba.

Primul saptamanal local din Marea Britanie care a inceput sa apara regulat si in polona a fost "Reading Chronicle". Primele sapte pagini ale saptamanalului, al carui titlu polonez este "Kronika Reading", sunt traduse in polona. Iar restul nu se diferentiaza deloc de editia engleza.

Revista in versiune poloneza poate fi cumparata in imprejurimile Reading si Berkshire, in magazinele, pub-urile si cluburile frecventate de polonezi. De asemenea, o pagina poloneza are si cotidianul "Herald Express", care apare in sudul Angliei, in Torquai.

Textele scurte, continand informatii practice si stiri din viata comunitatii locale poloneze, sunt scrise atat in polona, cat si in engleza.

Iar "Ziarul din Highland" este primul tabloid complet in polona si apare in localitatea scotiana Inverness. Bilunarul gratuit are 20 de pagini si este publicat in 18.000 de exemplare.

Integral in Romania Libera