In termen de o saptamana, partidele parlamentare trebuie sa faca noi propuneri pentru Consiliul de Administratie, urmand ca apoi sa aiba loc audierile candidatilor la comisiile de cultura ale Parlamentului.

Raportul de activitate al Televiziunii publice fusese respins si de Comisiile pentru cultura ale Parlamentului.

In plenul reunit s-au inregistrat doar 14 abtineri, restul parlamentarilor pronuntandu-se in favoarea respingerii raportului.

Declaratii inainte de vot:

Lia Olguta Vasilescu, PRM - “PRM va vota avizul de respingere si sustine in continuare necesitatea constituirii unei comisii de ancheta la TVR ca sa stabileasca vinovatii si sa fie deferiti justitiei. Cerem si un control al Curtii de Conturi

Dragos Dumitriu, PC - “Nu putem vorbi de independenta in cazul TVR acesti realizatori si producatori sunt platiti cu sume foarte mari, iar angajatii simplii au salarii foarte mici. In absenta unei legi care sa evidentieze clar un management. Cea mai buna solutie este infiintarea unei comisii de ancheta.

PC va vota pentru raportul de respingre si solicitam aceasta comisie de ancheta a televiziunii.

Emilian Francu, PNL - “Raportul de activitate nu poate convinge pe nimeni ca acolo lucrurile s-au desfasurat normal. Studiourile teritoriale s-au implicat foarte putin. Pierderea drepturilor de televizare a unor competitii sportive este inacceptabila. Grupul PNL va vota impotriva raportului SRTv”.

Marton Arpad, UDMR - “Am votat pentru respingerea acestui raport. Legea acestor doua institutii poate fi modificata, imbunatatita, dar si pe legea actuala avem prevederi cu ce trebuie sa faca postul public”.

Otitlian Neagoe, PSD - “TVR nu si-a indeplinit atributiile. Sunt motive temeinice pentru demiterea Consiliului de Adminsitratie al TVR. In continuare in televiziune este o nemultumire in randul salariatiilor. Vom vota respingerea raportului.”

Componenta Consiliului de Administratie demis prin respingerea raportului

Tudor Giurgiu (propus de Guvern)

Tudor Barbu (propus de PNL)

Ioana Catalina Bantoiu (propusa de PC)

George Pruteanu (propus de PRM)

Nicu Alifantis (propus de PSD)

Mirela Tanasescu (propusa de PSD)

Anne Marie Juganaru (propusa de PSD)

Galfalvi Zsolt (propus de UDMR)

Selda Ismail (propus de grupul parlamentar al minoritatilor nationale)

Radu Toader (propus de SRTv)

Sorin Burtea (propus de SRTv)

PD si Administratia Prezidentiala nu au facut nominalizarile prevazute de lege, afirmand ca asteapta revizuirea legii de organizare si functionare a posturilor publice de radio si televiziune.