AC Milan a cistigat Liga Campionilor, razbunind infringerea dramatica din urma cu doi ani, de la Istanbul. Eroul italienilor a fost atacantul Pippo Inzaghi - marcatorul celor doua goluri milaneze (45, 82).

Englezii au dominat prima repriza, perioada in care au evoluat mai ofensiv decit sunau previziunile. Golul primit in minutul 45 (cind sutul lui Pirlo l-a lovit pe Inzaghi, apoi a ricosat in plasa) a turnat plumb in ghetele fotbalistilor lui Benitez.

"Acea deviere a schimbat jocul pentru ca avusesem pina atunci citeva situatii foarte bune. Felicitari pentru Milan... Am o problema cu minutele de prelungire acordate de arbitri, dar in in fine... La vara, reconstruim echipa si ne pregatim pentru o alta finala, de ce nu?" Rafa Benitez, antrenor Liverpool.

Foto: AP

Dupa golul norocos al lui Inzaghi, italienii nu au riscat nimic, iar pentru englezi miracolele s-au epuizat la Istanbul in 2005.

"Sunt mindru sa joc la Milan pentru ca am obtinut acest trofeu cu sufletul. Nu a fost o finala mare. Trebuie sa recunoastem ca am fost norocosi. Am profitat de orice posibilitate pentru a invinge" - Clarence Seedorf, mijlocas Milan.

"La incalzire, ne spuneam ca un asemenea meci se decide la detalii si prin sansa. Milan le-a avut. Poate ca au meritat sa cistige... Suntem foarte tristi, dar trebuie sa nu uitam - in fata am avut un adversar de mare nivel. Noi va trebui sa ne intarim echipa si va fi o vara interesanta" - Gerrard, capitan Liverpool.