Debutantul-minune al echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton nu ascunde intentia de a cistiga primul sau Grand Prix. A realizat deja pina acum un record de senzatie - a terminat toate cele 4 curse pe podium si este lider in clasamentul general. Strazile din Monte Carlo nu ii sunt necunoscute - ca junior, a cistigat de trei ori pe Riviera.

Hamilton a fost acoperit de laude dupa startul formidabil in F1. "Este cel mai bun debutant pe care l-am vazut vreodata", a spus Nikki Lauda.

Eddie Jordan a recunoscut "talentul extraordinar" al britanicului, dar e convins ca nu poate cistiga titlul in acest an: "Deocamdata, lucrurile merg excelent. Sa il vedem cum se va descurca atunci cind va avea probleme, cind va trebui sa gestioneze situatii dificile, de criza".

Concurenta teribila

Cel mai bine plasat in pronosticuri este colegul sau de echipa, dublul campion mondial Fernando Alonso.

In mare forma se arata a fi brazilianul Felipe Massa (Ferrari) - a cistigat ultimele doua curse si a obtinut 3 "pole position" din 4 posibile, in acest an.

Clasament general piloti: 1. Hamilton (McLaren Mercedes) 30; 2. Alonso (McLaren Mercedes) 28; 3. Massa (Ferrari) 27; 4. Raikkonen (Ferrari) 22; 5. Heidfeld (BMW Sauber) 15, etc.