Lipsa experientei cumulata cu viteza excesiva a dus la producerea celui mai teribil eveniment rutier din acest an. Patru persoane au pierit pe loc, dupa ce masina in care se aflau a fost pur si simplu strivita de pamint.

Vieti nevinovate

Marian Voicu, de 63 de ani, din Bucuresti, se indrepta ieri dimineata la volanul Daciei 1300 spre municipiul Dej, circulind dinspre Apahida. Autoturismul mai era ocupat de inca trei persoane, trei tineri, Ioan C., de 34 de ani, Marian T., de 32 de ani, si Alexandru Cristian P., de 20 de ani, toti din comuna Jucu, judetul Cluj. Erau autostopisti si incercau sa prinda o ocazie spre casa.

Lui Marian Voicu i se facuse mila de ei si oprise sa-i ia cu masina. Destinul avea, insa, sa-i opreasca din drum. La iesirea din Apahida inspre Dej, vietile celor patru ocupanti ai unei masini construite parca pentru un alt secol au fost curmate intr-o clipita.

Azvirlita pe contrasens

Maria Claudia Haragus, de 39 de ani, din municipiul Dej, gonea inspre Cluj la volanul unui Renault Clio. Femeia circula mult prea repede, tinind cont de conditiile de trafic si de faptul ca intreg segmentul Cluj-Gherla al Drumului National 1 este in reparatii.

La o iesire dintr-o curba usoara la stinga, femeia a ajuns cu rotile din partea dreapta in afara carosabilului, pe marginea drumului.

S-a speriat din cauza diferentei de nivel care depasea 20 de centimetri, masina circulind inclinat. Intr-un moment de panica si nechibzuinta, a tras cu putere de volan inspre stinga, in incercarea de a urca pe carosabil. In momentul in care cele doua roti al Renaultului au ajuns din nou pe partea carosabila, masina a fost aruncata cu viteza pe contrasens. Impactul care a urmat a fost unul devastator.

Dacia 1300 care circula regulamentar din sens opus a fost proiectata in spate si aruncata de mai multe ori peste cap. Pina la sosirea echipajelor de interventie, tacerea si oroarea s-a instalat printre participantii la trafic pe DN1. Martorii tragediei erau cu totii in stare de soc, nimeni neputind sa-si explice cele intimplate.

Suflete strivite

In urma impactului, trupurile ocupantilor Daciei au fost pur si simplu sfarimate in mai multe bucati. Privelistea de groaza a lasat inmarmurite chiar si autoritatile sosite la fata locului. Cei patru pasageri ai Daciei au murit fara nici un drept de recurs. De cealalta parte, conducatoarea Renaultului a fost transportata de urgenta la Unitatea de Primire a Urgentelor numarul 3 din Cluj-Napoca

Acuzata de omor din culpa

Conducatoarea Renaultului se afla ieri in stare foarte grava la spital. Pentru producerea acestui tragic eveniment rutier, politistii clujeni o vor acuza de omor din culpa, fapta pedepsita de Codul Penal din Romania cu pina la 10 de ani de inchisoare. In urma impactului, airbag-urile Renaultului Clio au avut un rol decisiv, avind in vedere ca masina a fost avariata in proportie de 80%.

De cealalta parte, pompierii abia au reusit sa-i scoata pe ocupantii Daciei dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, care a fost avariat in proportie de 95%.