Imprumutul va fi acordat de Richter Gedeon Vegyeszeti in baza unui contract incheiat pentru perioada 2007-2014, cu o dobanda de 4,3% pe an, dobanda legala de referinta in Ungaria.

Sumele vor fi rambursate incepand cu anul 2008, in transe anuale, pana la 31 decembrie 2014. Actionarii au aprobat, totodata, politica de discount a companiei pentru acest an, de cel mult 28% din valoarea vanzarilor.

O alta decizie a vizat majorarea capitalului cu 65 milioane lei, printr-o emisiune de actiuni reprezentand aport in numerar. Cele 650 de milioane de actiuni vor avea o valoare nominala de 0,1 lei fiecare. Cota de subscriere va fi de 0,68 titluri noi la o actiune veche.

Actionarii isi vor putea exercita dreptul de preferinta pana la 31 august, iar actiunile nesubscrise pana la aceasta data vor fi anulate.

Vanzarile au crescut cu 14,4% in Q1 din 2007

Vanzarile Richter Gedeon pe piata romaneasca au atins 8,58 milioane dolari in primul trimestru, in crestere cu 14,4% fata de valoarea de 7,5 milioane dolari raportata in intervalul similar al anului trecut.

Richter Gedeon si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA.

In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

Defalcat, Gedeon Richter Romania (fosta Armedica) a avut in primul trimestru incasari de 5,6 milioane dolari, in crestere cu 24,4%, comparativ cu intervalul similar din 2006, in timp ce vanzarile reprezentantei au totalizat 2,2 milioane euro (2,98 milioane dolari), in usoara scadere fata de nivelul de trei milioane dolari inregistrat in ianuarie-martie 2006.

Un articol de Laurentiu Matache

Integral in Curierul National