Compania germana E.ON Gaz Romania a inregistrat rezultate financiare nesatisfacatoare in ultimii doi ani. Din cauza pierderilor din reteaua de distributie si a temperaturilor ridicate, nemtii estimeaza o cifra de afaceri chiar mai mica pentru 2007. Profitul de 25 de milioane de euro inregistrat in 2006 a acoperit numai o parte din pierderile de peste 33 de milioane de euro din anul precedent.

„Exista o pierdere cumulata. Primii doi ani ai companiei in Romania nu au fost un succes deosebit“, spune Achim Saul, directorul general al E.ON Gaz Romania. O alta cauza a pierderilor inregistrate de companie o constituie sumele importante blocate in datorii. Astfel, E.ON are de primit, potrivit oficialilor companiei, peste 100 de milioane de euro de la debitori.

Grupul german E.ON a platit, in 2005, peste 300 de milioane de euro pentru a deveni actionar majoritar la Distrigaz Nord.

E.ON a programat pentru 2007 investitii de aproximativ 50 de milioane de euro in reteaua de distributie. „E.ON Gaz Romania a planificat si a demarat un program cuprinzator de investitii in vechile conducte si in infrastructura, care prevede reabilitarea in urmatorii ani a aproximativ 40% din retea“, a mai spus directorul companiei.

El a adaugat ca, anul trecut, compania a reabilitat 420 de kilometri de conducte si bransamente, iar in primele patru luni din acest an s-au inlocuit circa 75 de kilometri de conducte.

integral in Cotidianul