In perioada 4-9 iunie Bucurestiul va fi sub imperiul curcubeului. O saptamna gay. Festivalul GayFest este dedicat comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender) din Romania si sustinatorilor, prietenilor si simpatizantilor acestora. O saptamana cu filme si expoziti tematice, al carei punct culminant il va constitui parada ce se va desfasura sambata dupa-amiaza pe Bulevardul Unirii.

Pe site-ul asociatiei Accept e prezentat programul intergral precum si o serie de informatii succinte despre ce este dar mai ales despre ce nu este GayFest.

Aflam astfel ca GayFest este o actiune proactiva prin care se doreste constientizarea oamenilor asupra drepturilor pe care persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender/transsexuali) le au.

La capitolul “ce nu este GayFest” cel mai important amanunt e acela ca festivalul nu este o amenintare la adresa familiei si a societatii romanesti

Diferentierea clara pe care organizatorii incearca sa o faca are sens in conditiile in care contestatarii paradei de anul trecut au adus ca principal argument pericolul reprezentat de comunitatea LGBT pentru familie.

In 2006 atat reprezentantii organizatiei Noua dreapta cat si reprezentantii Bisericii Ortodoxe din Romania au facut eforturi pentru interzicerea marsului pe care l-au catalogat ca fiind “un atentat la moralitatea vietii publice, la institutia sacra a familiei si un pericol pentru formarea generatiilor tinere”

La parada de anul trecut la care au participat aproximativ 500 de persoane s-a lasat cu violente. Participantii la mars au fost atacati de trecatori dar si de grupuri organziate fiind loviti cu pietre si sticle.