Compania auto Geely din China a intrat pe piata din Romania si vizeaza vanzari de peste o mie de unitati si 2500 anul viitor, informeaza NewsIn. Aceasta este cea de-a treia companie chineza care intra pe piata din Romania in mai putin de un an.

Potrivit aceleiasi surse, Geely va comercializeza in Romania modelele CK - de clasa subcompacta si MK - de clasa medie, ambele berline, cu preturi pornind de la aproximativ 7.300 de euro, fara TVA, pentru CK si 9.300 euro pentru MK.

Automobilele produse de Geely vor intra in concurenta directa cu Hyundai Accent, Fiat Albea, Kia Cerato si Chevrolet Kalos.

Compania Geely a fost fondata in 1986, fiind initial producatoare de frigidere, apoi s-a axat pe productia pe decoratiuni. Din 1992 Geely a inceput sa asambleze motociclete, iar in industria constructoare de automobile au intrat in 1998.

Anul trecut, de pe liniile de asamblare ale Geely din China au iesit 200.000 de automobile. Geely este cel mai mare producator auto independent din China si a fost primul constructor chinez care si-a expus automobilele la saloanele auto de la Frankfurt si Detroit in 2006, se mai arata in materialul publicat de Newsin.

Geely este cel de-al treilea producator auto din China care intra pe piata din romania dupa Alexandros Motors in 2006-prin autoturismul de teren Hover CUV produs de Great Wall- si CEMI prin SUV-ul CEO produs de Shanghouan.