France Telecom se arata interesata sa achizitioneze serviciile de activitati si afaceri ale grupului indian GTL. Aceasta viitoare achizitie este minora in comparatie cu cea realizata de Vodafone pe piata indiana, care a cumparat contra sumei de 11,1 miliarde de dolari Hutchison Telecommunications International Limited’s (HTIL).

Potrivit presei internationale, divizia Orange Business Sevices (parte a France Telecom) se afla in negocieri avansate de negocieri pentru a cumpara GTL. Aceasta achizitie, cu toate ca nu este una de mare calibru, reprezinta un mare pas al companiei franceze pe piata indiana, unde toti competitorii mondiali incearca sa-si faca loc.

„Vom cumpara servicii de comunicatii avand un target foarte precis”, arata purtatorul de cuvant al companiei France Telecom, citat de Forbes.

Intr-un articol aparut in Economic Times si citat de publicatia Le Figaro, se arata ca France Telecom va cumpara GTL pentru o suma cuprinsa intre 46 si 55 de milioane de euro. Oficialii FT nu au comentat in nici un fel acest zvon si nici nu au oferit un calendar al acestei achizitii.

Se asteapta ca negocierile sa se termine in decursul acestei saptamani sau cel tarziu saptamana viitoare.