Presedintele Traian Basescu s-a intalnit miercuri, la Palatul Cotroceni, cu unii dintre cei mai de seama lideri ai comunitatii evreiesti internationale, in ajunul Conferintei OSCE pentru combatera discriminarii ce va avea loc joi si vineri la Bucuresti.

Basescu a dat asigurari ca Romania va continua eforturile din ultimii ani pentru promovarea studierii si comemorarii Holocaustului, in special in scoli, arata un comunicat al Presedintiei remis HotNews.ro.

Intalnirea are loc la scurt timp dupa ce Basescu i-a retras liderului PRM C.V. Tudor Ordinul National “Steaua Romaniei”. Liderul PRM primise distinctia de la Ion Iliescu in 2004, ceea ce l-a determinat atunci laureatul Premiului Nobel Pentru pace, profesorul Elie Wiesel, sa restituie Ordinul pe care il primise la randul sau, in 2002, tot de la Iliescu.

Printre oaspetii presedintelui roman s-a numarat rabinul Andre Baker, director la American Jewish Committee, una dintre cele mai importante organizatii evreiesti internationale.

Alaturi de acesta s-au aflat Stacy Burdett din partea Ligii Impotriva Defaimarii; Dan Mariaschin si Dennis Glick, vicepresedinte si, respectiv, presedinte executiv la organizatiei evreiesti B’nai B’rith,precum si Radu Ioanid, director la Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA.

Conferinta OSCE care incepe maine la Bucuresti vine in completarea celei gazduite la Cordoba, in urma cu doi ani, pe tema Combaterii Antisemitismului si Altor Forme de Intoleranta.