Electrica ar putea furniza energie cu tarife reduse de pana la 50% pentru irigatiile realizate pe timp de noate si in week-end, a declarat Ioan Nastea, directorul general al Administratiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), citat de NewsIn.

"Nota prin care se stabileste ca Electrica sa perceapa tarife reduse pentru irigatiile realizate noaptea sau in week-end a fost semnata de catre ministrul agriculturii Decebal Traian Remes si urmeaza sa fie semnata si de ministrul economiei. S-a convenit ca la contractele existente intre ANIF si Electrica sa existe acte aditionale cu noile tarife", a spus Nastea.

Potrivit directorului ANIF, in ultima perioada suprafata irigata s-a extins de la 43.500 de hectare la 106.000 de hectare si se asteapta ca aceasta suprafata sa cresca datorita subventiilor mai mari si a tarifelor scazute la energie.

De asemenea, Ioan Nastea a mai spus ca suprafata contractata pentru irigatii a crescut cu 22.000 de hectare, dupa ce termenul initial de contractare a fost prelungit pana la sfarsitul lunii iunie.

"Suprafata contractata pentru irigatii este de 379.000 de hectare, comparativ cu cele 357.000 de hectare contractate pana la sfarsitul lunii ianuarie, cand expira termenul initial", a explicat Nastea.