In sedinta de vineri a Bursei de Valori Bucuresti au fost incheiate doua tranzactii speciale (Deal) avand ca obiect 93,3% din titlurile companiei Kandia Excelent, pentru suma totala de 326,45 milioane de lei, potrivit NewsIn. Cumparatorul producatorului de dulciuri este compania Cadbury Schweppes.

In prima din cele doua tranzactii, Meinl Bank AG a vandut 9,16% din titlurile producatorului de dulciuri, in timp ce in ce-a de-a doua tranzactie Axis Investments a vandut 84,16% din capitalul social al companiei.

Tranzactiile au fost incheiate la pretul de 2,90 lei pe actiunie, cu 14,71% sub valoare cu care compania a incheiat sedinta anterioara.

Potrivit informatiilor publicate de casa de brokeraj Prima Transaction, cumparatorul a fost Cadbury Schweppes.

De altfel, la inceputul sedintei de tranzactionare de vineri, Kandia Excelent a fost informat ca actionarii majoritari ai companiei, respectiv Axis Investments si Meinl Bank, isi vor vinde pachetele de actiuni catre o companie detinuta de Cadbury Schweppes.

Kandia Excelent a inregistrat in primul trimestru un profit net de 6,56 milioane lei (1,95 milioane euro), de 4,85 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, in timp ce cifra de afaceri a companiei a fost de 32,35 milioane lei (9,6 milioane euro), in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut.