Rompetrol Rafinare va livra pe piata interna, incepand cu data de 25 iunie, motorina Euro 4, cu un continut de 2% biodiesel, se arata intr-un comunicat al companiei. Necesarul de biodiesel al companiei este de aproximativ 2.500 de tone lunar, fiind asigurat atat din import cat si de pe piata interna.

"Aceasta este a doua unitate a grupului care furnizeaza biocarburanti, dupa introducerea in luna mai, in statiile de distributie operate in Franta (proprii si Dyneff), a carburantului verde Super Etanol E85", se mai arata in comunicat.

Rompetrol a anuntat ca are in proiect si construirea unei instalatii proprii de producere a biodieselului, la rafinaria Petromidia, pentru care sunt estimate investitii de 18 milioane de dolari.

In prezent, Rompetrol Rafinare produce carburanti la standardul Euro 4, iar la sfarsitul anului 2005, compania si-a aliniat productia de motorina si la standardul Euro 5, norma obligatorie in Romania din 2009.

Potrivit comunicatului, compania si-a programat, in urmatorii doi ani, investitii de circa 250 de milioane de doalri pentru majorarea capacitatii de rafinare la cinci milioane tone pe an.