"Toti ne-am inselat in cazul lui David Beckham", spune antrenorul Fabio Capello, iar presedintele Ramon Calderon a facut o oferta clubului american LA Galaxy pentru a-l pastra pe mijlocasul englez!

"David are un contract pina in 2009 si il va respecta", a fost raspunsul agentului care il reprezinta pe Beckham. Nici jucatorul, nici LA Galaxy nu renunta la afacerea pe care o dezvolta din ianuarie, cind fotbalistul a anuntat plecarea in SUA.

Despartirea lui Beckham de Real Madrid va deveni efectiva duminica, dupa meciul Real-Mallorca (joc ce ar trebui sa aduca gruparii "merengue" un titlu la care nu mai spera la un moment dat).

Atitudinea oficialilor de la Madrid s-a schimbat radical fata de inceputul anului: dupa ce Beckham a refuzat prelungirea contractului, el a devenit tinta unor critici vehemente. Presedintele Calderon l-a facut "actoras care nu vrea decit sa ajunga la Hollywood", iar Capello l-a anuntat ca "nu va mai intra in prima echipa".

"Un fotbalist care stie ca va pleca la un alt club nu se mai poate concentra la joc asa cum trebuie", a explicat antrenorul. Beckham a raspuns prompt: "Accept si statutul de rezerva, pentru ca vreau sa demonstrez loialitatea mea fata de club".

Intr-o anumita conjunctura, englezul a fost din nou convocat, iar prestatiile sale au fost neasteptat de bune. De atfel, in urma cu doua saptamini a fost rechemat la nationala Angliei, motiv pentru Capello sa explice: "David a fost afectat ca nu mai joaca pentru nationala tarii sale... Acum lucrurile s-au modificat. Toti l-am judecat gresit".

Indiferent de noua optica a conducatorilor de la Real, Beckham este inflexibil - miza financiara a trecerii sale la LA Galaxy este atit de mare, incit nu isi permite niciun sentimentalism...