Fitch Ratings a acordat bancii UniCredit Tiriac ratingul "A minus" pentru datoriile pe termen lung, "F2" pentru credite pe termen scurt si ratingul de sprijin "1", cu perspectiva stabila, a anuntat luni agentia internationala de evaluare financiara.

In acelasi timp, agentia a confirmat si calificativele bancii UniCredit Romania la "A minus" pentru creditele pe termen lung, cu perspectiva stabila, "F2" pentru imprumuturile pe termen scurt, calificativul individual a fost reconfirmat la "D" iar cel de sprijin la "1", si apoi le-a retras simultan.

Aceasta masura vine dupa fuziunea dintre Banca Comerciala HVB-Tiriac cu UniCredit Romania, care au format UniCredit Tiriac Bank. Banca rezultata in urma fuziunii este controlata, in proportie de 56%, de catre Bank Austria Creditanstalt AG, careia Fitch i-a atribuit calificativul "A", cu perspectiva pozitiva.

Grupul italian UniCredito, ce detine 96,4% din Bank Austria Creditanstalt, a primit ratingul "A plus", cu perspectiva pozitiva.

Ratingul pentru creditele pe termen scurt si pentru cele de sprijin reflecta sustinerea de care ar putea beneficia UniCredit Tiriac de la actionarul majoritar UniCredit si sunt limitate de plafonul ratingului suveran al Romaniei, "A minus".

Potrivit Fitch Ratings, UniCredit Tiriac este in prezent a patra cea mai mare banca din Romania, cu o cota de piata de 6,8% in functie de active. Printre ceilalti actionari se numara Ion Tiriac, de detine indirect 40%.