Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a selectat compania Al Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita pentru preluarea a 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, se arata intr-un comunicat al AVAS.

Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare, desfasurat dupa metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, il reprezinta negocierea clauzelor contractuale.

"Printre cele mai importante proiecte gestionate de catre firma saudita Al Arrab Contracting Company Limited mentionam: constructii de cai ferate, producere de instalatii industriale (transformatoare electrice, sisteme SCADA, dispozitive si instalatii electrice pentru utilarea unor fabrici de ciment sau companii de electricitate), constructii de cladiri cu diverse destinatii", se mai arata in comunicatul AVAS.

Firma Al Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.

In data de 20 februarie, AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova. La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea companiei din Craiova: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman, Vienna International Holding, Al Arrab Contracting Company, Peeker Atomic Energy System SUA.

Dupa analiza documentelor de participare, in procesul de privatizare au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Contracting Company.

Comisia de negociere a hotarat eliminarea celorlalti doi ofertanti deoarece documentele de participare depuse de acestia nu indeplineau conditiile prevazute in Dosarul de Prezentare si de catre legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.

Pana in prezent, Electroputere Craiova a fost lansata de sase ori la privatizare.

AVAS detine 78.009.632 actiuni la Electroputere Craiova, reprezentand 62,82% din capitalul social. Compania a fost fondata la 1 septembrie 1949 producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In 1990 s-a divizat in sapte societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

Obiectul principal de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.